В Україні запис на вакцинацію від COVID-19 відкриється 10 лютого / ілюстрація / REUTERS

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я України запустить сайт, на якому буде відкрита можливість запису на вакцинацію від коронавірусу. Також буде проведена комунікаційна кампанія з COVID-вакцинації.

Про це Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю ТСН.

Читайте такожЗеленський: вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною

Відео дня

За його словами, 10 лютого в Україні буде повністю відтестовано в медичних інформаційних системах модуль імунопрофілактика.

Коли стартує запис на вакцинацію від коронавірусу

"Паралельно з цим буде запущений сайт, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику. Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія, запуститься, і будемо говорити, що сьогодні вакцинуються і записуються такі-то групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці, можна зробити щеплення, хто буде проводити", - сказав Ляшко.

Як записатися на вакцинацію від COVID-19

За словами Ляшка, запис на отримання щеплення буде доступний трьома способами: на сайті, через сімейного лікаря та по телефону у Центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Головний санітарний лікар також зауважив, що люди, які не підписали декларації з сімейним лікарем, також зможуть записатися на вакцинацію від COVID-19: «Записуйтеся. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до визначеного пункту щеплення».

Вакцинація проти коронавірусу в Україні

Як повідомляв УНІАН, 30 січня у МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, що отримають вакцини виробництва Pfizer/BionTech від коронавірусу під час «першої хвилі розподілу». Вже підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцин.

Також у період з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Раніше у МОЗ заявляли, що з середини лютого в Україні першочергово вакцинуватимуть медиків, людей похилого віку та тяжкохворих.

У грудні 2020 року оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19. Мета цього плану - протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією щонайменше 50 % населення України (20 млн осіб).

29 січня Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій схвалила календарний план вакцинації населення у 2021 році.

Вакцинація від коронавірусу в Україні може початися вже 15 лютого.